
Pilatus demiryolu (Pilatusbahn Almanca) İsviçre'de bulunmaktadır ve dünyanın en dik tren yoludur. 1889'da açıldı. Hat, Alpnachstad'dan Pilatus Dağı'nın tepesine kadar uzanıyor, zorlu ve tehlikeli mesafeyi geçmek 30 dakika sürüyor. Rotanın son bölümünde, tren, dar tünelden geçerek, yolcuların uçurumun kenarını hemen görebileceği çıkıştan geçer.
Kayalık kırılmalar boyunca trafik trafiğini düzeltmek birkaç dakika sürer; yolun bazı bölümlerinde güvenilir bir eskrim ve çukurluk çöktüğü zaman, izler kayalık uçurumun kenarından hafifçe çıkıntı yapar. Ünlü mühendis Eduard Locher projede çalıştı. Günümüzde dünya genelinde kullanılan dişli çark sisteminin icadı budur. Bu sistem sayesinde demiryolunu zor dağlık arazide döşemek mümkün oldu. Dişli çarklarla donatılmış vagonlar, dikey yukarı ve aşağı eğimlerin yanı sıra düz yüzeyli yol bölümlerini güvenle geçerler.
Günümüzde, 40 yolcu tutmak için tasarlanmış 10 kırmızı araba, sürekli koşuşturuyor. Taşıyıcılar, saatte 340 yolcuya kadar ulaşımı sağlayan 12 km / saat'i aşmayan bir hızda hareket ediyor. Tüm arabalarda geçen yüzyıl ortasının atmosferi yeniden yaratılmıştır, bu da geziyi daha ilginç kılmaktadır. Pencere dışında yaslanmıyorsa, yolculuk azami derecede rahat görünür, ancak yaparsanız, dağ çiçeklerinin kokusunu yakalayabilir ve hatta onları dik yamaçlardan alabilirsin.

Benzer Konular:
- Dünyanın Tehlikeli Tren Yolları | Tren a las Nubes - Arjantin
- Dünyanın Tehlikeli Tren Yolları | Argo Gede Tren Demiryolları - Endonezya
- Dünyanın Tehlikeli Tren Yolları | Chennai-Ramesveram Demiryolu - ABD
- Dünyanın Tehlikeli Tren Yolları | Georgetown Demiryolu - ABD
- Dünyanın Tehlikeli Tren Yolları | Aso Minami Yolu - Japonya