Tekil mesaj gösterimi
Alt 29 Haziran 2022, 00:30   #1
Çevrimdışı
Antheia. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Peygamber Efendimiz Adına Kurban Kesilebilir mi?

Peygamber Efendimiz Adına Kurban Kesilebilir mi?

PEYGAMBER EFENDİMİZ İÇİN KURBAN KESİLİR Mİ?​
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz ümmeti için kurban keserdi. Câbir -radıyallahu anh- şöyle anlatır: “Bir Kurban Bayramı’nda, Allah Resûlü ile musallâda / namazgâhta hazır bulundum. Hutbesini tamamlayınca minberinden indi. Kurbanlık bir koç getirildi. Resûlullah onu kendi eliyle kesti. Keserken de şöyle buyurdu: «Bismillahi vallâhu ekber. Bu, benim adıma ve ümmetimden kurban kesemeyenler adınadır!»” (Tirmizî, Edâhî, 20/1521)

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz sevabını ümmetine bağışlamak üzere kurban kestiyse müminler de sevabını Hz. Peygamber'e -sallallahu aleyhi ve sellem- armağan etme niyetiyle kurban kesebilir.

Sevabı Peygamberimizin -sallallahu aleyhi ve sellem- mübarek ruhuna bağışlanmak üzere kurban kesmek caizdir. İbni Ömer -rahmetullahi aleyh- umre yapar ve sevabını Resulullah'ın -sallallahu aleyhi ve sellem- ruhuna hediye ederdi.

Cüneydi Bağdadi Hazretleri ile aynı tabakada olan İbnu'l-Muveffak -rahmetullahi aleyh- yetmiş hac yapmış ve sevabını Resulullah'ın -sallallahu aleyhi ve sellem- ruhlarına hediye etmiştir. İbnu Siraç -rahmetullahi aleyh- ise on bin hatim ve bir o kadar da kurban kesip sevabını Resulullah'ın -sallallahu aleyhi ve sellem- mübarek ruhuna hediye etmiştir. (İbni Abidin 2/ 244)




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı