Atatürk'ün haberleşmeye verdiği önem nedir?
Atatürk'ün haberleşmeye verdiği önem nedir?
Mustafa Kemal Atatürk eğitim hayatına başlayıp ülke sorunlarını gördükten sonra sadece ülke sorunları üzerine yoğunlaşmıştır. Bu sorunlar nedeniyle de kendisine başarılı bir astsubay olma ideali koyarak öğrenim hayatını da bu şekilde yönlendirmiştir.
Eğitim hayatı boyunca hep askeri okullara giden ve bu okulları büyük bir başarı ile tamamlayan Mustafa Kemal Atatürk, sonunda başarılı bir asker olmuştur. Asker olduktan sonra siyasette bizzat aktif olarak ülke sorunlarını çözmeye çalışan Mustafa Kemal Atatürk’ün iletişime verdiği önem de artmıştır.
Mesleğe başladığı andan itibaren hayatı boyunca Mustafa Kemal Atatürk haberleşmeye büyük önem vermiştir. Çünkü özellikle savaşlarda iletişim ve haberleşme unsuru oldukça büyük bir öneme sahip olmuştur.
Savaşın gidişatı, savaşın kazanıldığına ya da kaybedildiğine dair sonuçlanması ve savaşlarda verilen kayıplarının az olması yönünde savaşlarda haberleşme aktif bir şekilde kullanılmalıdır ve Mustafa Kemal Atatürk de böyle düşünerek hareket etmiştir ve haberleşmeye önem vermiştir.
Haberleşmenin diğer bir önemi ise savaşlar sırasında halkı ve kamuoyunu savaşlar hakkında bilgilendirmek ve etkileyerek harekete geçirmektir. Çünkü sonuç olarak halkın sahiplenmediği ve yardım etmediği savaşı kazanmak da imkansızdır. Bu nedenle de Mustafa Kemal Atatürk, haberleşme imkanları ile halkı bilgilendirmeye ve halkın motivasyonunu yüksek tutmaya çalışmıştır ve halkın desteğini eksik etmemek için çabalamıştır. Bu amaç doğrultusunda da halka bilgi, mesaj ve haber vermekte büyük ölçüde duyarlılık göstermiştir.
Haberleşmeye büyük önem veren Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı döneminde bir çok gazete bastırmış ve bu dönemde Anadolu Ajansının kurulmasına öncülük etmiştir.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|