Yanıt: İçinden Geçeni Söyle!
Adam beni her şeyimle, bir bütün olarak ve ayrı ayrı her niteliğimi nasıl kıskanıyorsa; taklit yeteneğime bile gıpta ediyor. Zoruna mı gitti? Kendini sanatçı sanıyor, beat falan yapıyorum diyor ama icraat sıfır. Lan oğlum benim pop/slow müzikte kaydedip, yayınlamadığım kendi şarkılarım bile var. Taklit yeteneğimi de Ata Demirer gibi düşün; Ata Demirer mesela Bülent Ersoy sesiyle de şarkı söylüyor, kendi olarak da şarkı söylüyor. Sen; ben olabilir misin? Olamazsın, olamayacaksın. Anla artık bunu, kendini falan tokatla, Yenilmezler'i izleyip karakter benzetmeleri falan yapıp da bu gerçeği tam tersine çarpıtıp kendini tatmin et. Senin benimle yarışabileceğin, üstün gelebileceğin ancak hayal dünyandır çünkü.
Sanatçı olabilmek için öncelikle ruhunun berrak, pozitif ve insanların kötülüğünü ummayan bir yapıya sahip olması gerekir. Yani sen değil, ben! Sürekli millete kara çalayım, laf sokayım, gönderme yapayım, atışayım kafasında olan rapçilerin ne durumda olduğunu görüyoruz. Son güncel örnek Sansar Salvo; kendi babasını dövmüş.
Liglerimiz farklı, kalite standartlarımız uçurumlarla ifade edilebilecek kadar ayrı. Bu arada seni bir yerden bir şekilde sorgulamadım; zaten böyle bir şeyi istesem de yapamam, üniversite mezunu olmadığını sadece bu konunun üzerine basa basa gereksiz yere bana açıklama yapmış olmandan anlamıştım yalan söylediğini. İkrar etmişsin, itiraf etmişsin. Yani bu durumda da manipülatörün, yalancının kim olduğunu kendin ortaya sermişsin. Ne diyeyim? Akşam bana yasal olarak verdiğin fırsata ettiğim gibi, bunun için de teşekkür ederim. Aşağılık kompleksin olmasa böyle bir yalan atmazdın zaten. Tahsille, eğitim-öğretimle adam olunmaz; kendini bilen, mevcut olanaklarıyla kendisiyle barışık olabilen ve kendi yaşamı için en iyi mücadeleyi verebilen insan her zaman gözümde saygındır. Kendi olmayıp, olamayıp; olmadığı biri gibi davranan ancak gözümde böcekten ibarettir! Bana acıyormuş, sen kendi ezikliğine acı andaval. Sen kimsin yahu? Sinek avlayan sitene bugün benimle güzel prim yaptın, devam et; ama benden sana ekmek çıkmaz, dediğim gibi herkes seni de beni de biliyor; emin ol ki okuyan herkes bu kıyaslamalarına oturma organıyla gülüyor.
- When injustice becomes law, resistance becomes duty.
|