Tekil mesaj gösterimi
Alt , 02:04   #70
JConsult
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Telefon teması hk.

Alıntı:
therealaykut kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Merhaba.
Forum Adası Yönetimi.

Foruma üye olduğumdan beri kendime mantıklı belkide size mantıksız olan önerilerimi tavsiyelerimi hem dışarıdan hemde içeriden bir göz ile vermiş bulunuyorum.
Şimdi fark ettiğim konulardan birisi de telefondan buraya bağlandığımızda bilgisayar ekranına bağlandığımız görüntünün aynı olması.
Ne demek istediğimi daha net ifade edicek olursam telefonda yazıları görmek ve okuyabilmek için büyültmek zorunda kalınıyor.
Bunu daha basit hale getirmek çok kullanışlı olur.
Kendi tavsiyem forum adası web sayfasını forumu telefonlara uyumlu hale gelirse çok güzel olur.

Sevgilerim ve saygılarımla.
İyi forumlar diliyorum.
Merhaba Aykut,

Bu konu üzerinde daha önce çok yazılıp çizildi. Teknik detayları bulunan bir konu olduğundan kısaca şöyle özetleyeyim.

Kullandığımız forum altyapısı vBulletin 3.8.6 Patch Level 1, yani kısaca vBulletin 3. Başka bir deyişle forumlara alıştığımız, forumları sevdiğimiz ve benimsediğimiz arayüz. Ancak bu yazılımın bu sürümü kodlandığında daha akıllı telefonların olmadığı, cep telefonlarından yeni yeni internete girildiği, herkesin bilgisayar kullandığı dönemdi. 15 yıl öncesi. Dolayısıyla o zaman "responsive tasarım" diye bir şey yoktu.

Responsive tasarım nedir? Senin şu an tam olarak önerdiğin şey. Bununla ilgili daha önce forumda, doğrudan ForumAdası özelinde yapılmayan bir istişare konusunu şöyle bırakayım;
Forum temasını mobil uyumlu yapmak istiyorum

Şu an halihazırdaki gördüğün arayüz direkt vBulletin 3'ün varsayılanı değil, biz bunu biraz ForumAdası'na göre özelleştirip bazı değişiklikler gerçekleştirdik ve geliştirdik. Örneğin gece modu, açık/koyu mod gibi şeyler. Ancak insanların sevdiği temel arayüz olan vBulletin 3 yapısına doğrudan dokunup, yeni baştan bir giydirme yapmadık.

Peki nasıl responsive'e kavuşulabilir?
  1. Oturup tüm CSS'i elden geçirmekle kalmayıp table kodlarını vs. tüm tema şablonlarında yeni baştan kodlayarak (buna vakit yok)
  2. XenForo gibi daha modern, yeni bir forum altyapısına geçerek (düşünmüyoruz)
  3. Alternatif olması adına farklı bir responsive tema kurarak (onlar da çok beğenilmiyor, daha önce kurduğumuz başka bir forumda @Cry ile denedik, ForumAdası temasına benzer bir default vBulletin 3 teması alternatifti, millet ana tema yerine mobil uyumsuz temaya geçip onu kullanıyordu)

Yani yakın gelecekte bu önerini gerçekleştirmek zor görünüyor. Ha ileride vaktimiz olur, mevcut CSS'e biraz ekran boyutlarına göre duyarlılık ekleyerek kısmen responsive yapabiliriz.

Güzel önerin için gerçekten teşekkür ederim. Asla mantıksız olarak düşünmedim, çekinmeden her zaman fikirlerini sunabilirsin. Varsa uygulayabileceğimiz, uygularız.

• When injustice becomes law, resistance becomes duty.
  Alıntı