Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2022, 14:18   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Felix Hoffmann Kimdir? | Alman Bilim İnsanı

Felix Hoffmann Kimdir? | Alman Bilim İnsanı



Felix Hoffmann Kimdir? | Alman Bilim İnsanı

Felix Hoffmann, 21 ocak 1868 Almanya’nın Ludwisburg şehrinde doğmuş bir alman kimyager, mucit ve eczacıdır. 78 yaşında Almanya’nın lusanne şehrinde hayata gözlerini kapatmıştır.

Yaşamı
Hoffmann Ludwigsbyrglu bir iş adamının oğlu olarak doğmuştur. Okul eğitiminden sonra 1882 yılının başlarında klasik eczacılık eğitimine başlamıştır ve 1889 yılına kadar gerek Almanya ve İsviçre’de çeşitli eczanelerde çalışmıştır. Yedi sene eczacılık sektöründe aktif olduktan sonra 1889 yılında Münihte bulunan Ludwig-Maximilians- üniversitesinde eczacılık bölümüne başlamış ve 1 yıl gibi kısa bir sürede bu bölümden başarılı bir şekilde mezun olmuştur.

1890 yılında yine Münihte kimya bölümüne başlamıştır. 1893 yılında Eugen Bamberger ile doktorasını yapmıştır. Asitanlığı döneminde Hans von Pechman ve Adolf von Baeyer tarafından direkt olarak boya fabrikaları olan Fried.Bayer & Co. Tafsiyede bulunmuşturşlar. Felix Hoffmann 1897`de asetilsalisilik asiti diğer adıyla Aspirin`i bulmuştur.

1 Nisan 1984 Bilimsel araştırma laboratuvarlarında kimyager olarak işe başlamıştır. 1981 yılından itibaren Bayer kendi eczacılık bölümüne sahipti. Uzun yıllar boyunca yaptığı araştırmalar sonucunda 17 Ağustos 1897 Aspirinin etki maddesi olan "Asetilsalisilik asit" bulur.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı