Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Çocuklara Yardımlaşma Nasıl Öğretilir?

Bebeğinizin gelişimiyle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bölümdür.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Ağustos 2022, 11:07   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Çocuklara Yardımlaşma Nasıl Öğretilir?

Çocuklara Yardımlaşma Nasıl Öğretilir?

Çocuklara Yardımlaşma Nasıl Öğretilir?

Yardımlaşmayı bilen, seven bir çocuk yetiştirmek her anne ve babanın çok istediği şeylerdedir. Bu sayede çocukları hem yardıma ihtiyacı olan başka kişilere yardım ederek onun mutluluğuna ortak olacak, hem de gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunda kendisine yardımcı olabilecek birini bulabilecektir. Çünkü hayatta ne ekersen onu biçersin.

Çocuklara bazı duyguları öğretmek için istemek veya anlatmak yeterli değildir. Bunları yapabilmeniz için sizin hayat tarzınız ve yaşantınızla çocuklarınıza örnek teşkil etmeniz gerekmektedir. İlk olarak aile içerisinde birbirleri ile yardımlaşan bir aile olmalısınız ki sonra çocuklarınız dış ortamlarda da yardımlaşmayı öğrenebilsin. Çocuklar için anne ve babaları çok önemlidir, onların kendilerine örnek aldığı kişilerdir. O yüzden çocuklarınız sizin hareketlerinizi hafızalarına kaydeder ve kendileri de o şekilde uygular. Siz eşinize, çocuğunuza yardım edin ki çocuklarınız da size ve çevrenizdekilere yardım etsin.

Çocuğuma her konuda yardım edersem hep benden bekler;
Bu ayrımı yapmak anne ve babalara düşmektedir. Gerçekten doğru bir sözdür aslında. Çocuklarınızla yardımlaşmak onun her şeyini sizin yapmanız anlamına gelmez. Bunu fark eden çocuk anne ve babasını kullanmaya başlayacaktır. Siz çocuğunuzu iyi tanırsanız, onun hangi konularda yardıma ihtiyacı olduğunu bilirseniz bu konuda endişe taşımanıza gerek kalmayacaktır. Anne ve babalar çocuklarına ders çalıştıkları zaman yardım etmelilerdir, bu onların arasındaki bağı ve çocukların anne ve babalarına karşı olan güven ve sevgi duygusunu güçlendirir ama asla ödevlerini yapmamalıdırlar. Onlara yol göstermeli ve bunu kendilerinin yapmasını sağlamalıdır. Çocuklara yardımlaşmayı öğretiyoruz derken kendi ayakları üzerinde duramayan, her konuda çevresindekilerin yardımını bekleyen çekingen ve pısırık bir çocuk yetiştirmemeliyiz. Ama yardıma gerçekten ihtiyaçları olduklarında onların yanında olmayı unutmayın. Çocuklarınız bilsin ki anne ve babaları onun ihtiyacı olan her anda yanlarına gelecek ve ona yardım edecektir. Bunu bile çocuklar hiçbir şey yapmaktan korkmaz ve çekinmez, ya yapamazsan endişesi yaşamaz.

İnsanlar içlerinde yaşadıkları toplumun üyeleridir. Çocuklarınız da bu toplumun bir parçaları olacaklardır. Toplum içerisinde mutlu bir şekilde yaşayabilmenin ilk sırlarından birisi yardımlaşma duygusudur. Hani derler ya insanlık olsun yeter diye, işte çocuklarınız bazı şeylerin karşılıksız sadece insanlı olsun diye yapılabileceğini bilmelilerdir. Sosyal toplumların temel özelliği budur.

Hep paylaşmanın öneminden bahsederiz. İnsanların yaşadığı üzüntü verici durumlar, dertleri ve sıkıntıları paylaşarak, yardımlaşarak azalır. Çevrenizde kurulan birçok dernek ve vakfın amacı da budur aslında. Çocuklarınızı bu dernek ve vakıfları gezdirmeli ve ne için kurulduklarını anlatmalısınız. Bu yardımlaşmanın ne kadar önemli bir davranış olduğunu kavramasında çok faydalı olacaktır. Hatta eğer imkanınız var ise hiçbir karşılık beklemeden böyle derneklerle çeşitli yardımlaşma faaliyetlerine katılabilirsiniz.

Çocuklar doğduklarında bu duygular ile doğmazlar, hatta tam aksi duygulara sahiptir. Onlar için dünyada bir tek kendileri vardır, bir tek kendileri mutlu olmalı ve bir tek kendi istedikleri olmalıdır. Onlar hiç kimseye yardım etmemeli ve herkes onun her istediğinde ona yardım etmelidir. Paylaşmak onlar için çok zor bir kavramdır, onlar paylaşmaz, sadece kendileri sahip olmak ister. İşte çocukların bu özellikleri yardımlaşma konusunda anne ve babaların işlerinin ne kadar zor olduğunu göstermektedir.

Bazen sizin çok rahatlıkla yapabileceğiniz konularda çocuklarınızdan yardım isteyin. Çocuklarınızın yardımı ile o işi yapabildiğinizi anlatın. Ona teşekkür edin ve mutluluğunuzu gösterin. Böyle şeyler çocuklarda yardımlaşma duygusunu güçlendirecektir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çocuklara, nasıl, yardımlaşma, Öğretilir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 13:17.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.