
Gülibrişim ağacı baklagiller familyasından küçük bir ağaçtır. Çok sayıda küçük yaprağı vardır. Çiçekleri genellikle pembe renktir ve yaz ortasında açar.
Gülibrişim ağacının yeryüzünde 50 kadar türü vardır. Asya, Afrika ve Avustralya’da tropik ve subtropik bölgelerde doğal olarak yaşarlar. Çalı, ağaççık ve ağaç durumunda bulunurlar.
Gülibrişim dalları, ağacın gövdesinden yatay olarak çıkar. Bitkinin çok sayıda yaprakçıkları bulunur. Bitkinin tüysü formdaki yaprakları, kışın dökülür. Gülibrişim yapraklarının farklı bir özelliği bulunur. Yapraklar ışığı görünce açılır, alacakaranlıkta ise kapanır. Gülibrişim çiçekleri uçuk pembe renktedir. Yaz aylarında açan bu çiçekler kokuludur.
Gülibrişim ağacının diğer adıyla albizzia bitkisinin sürgünü yazın yeşil olup, yaprakları bileşik tüysü yaprak durumundadır. Yaprakçıklar küçük ve çok sayıdadır. Çiçekleri saplı başçık veya başak durumundadır. Meyve 10 – 20 cm uzunluğunda ve bakla biçimindedir. Çabuk büyür.

Gülibrişim Ağacı Nasıl Yetiştirilir?
Üretimi Tohum ve kök çeliği ile üretilir. Gülibrişim, güneş alan alanlara dikilirse, sağlıklı gelişim gösterir. Genel olarak susuzluğa dayanıklıdır. Ancak, düzenli sulama yapılması önerilir. Sıcak ve ılıman iklimler bitki için idealdir. 10-15 metreye kadar boylanabilir.
Gülibrişim, bahçelere her mevsim dikilebilen bir ağaçtır. Yıllar geçtikçe daha az bakım isteyen bir ağaçtır. Gülibrişim kış bahçesinde ya da saksıda kolayca yetiştirebilir.
Ekolojik İstekleri: Sıcak ve ılıman iklimlerde yetiştirilmesi uygundur. Güneşli yerleri, taze serin ve derin toprakları sever. Ağır topraklarda da yetişebilir. Kurak ve kumsal yerlerde yetişebilirler. Kumulların durdurulmasında kullanılır.
Peyzajda Kullanımı: Ön bahçelerde, bina yakınlarında tek, parklarda grup halinde kullanılır. Dar bahçelerde pek kullanılmamalıdır. Rüzgara kuytu yerlerde dikilmelidir.