Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Genel ve Güncel > Dünya'dan Haberler

Dünya'dan Haberler Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmeleri, öne çıkan başlıkları ve son dakika haberlerini bulabileceğiniz bölüm.


Avrupa'da can kayıpları bini aştı, öldüren sıcak hava dalgası Türkiye'ye geliyor

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmeleri, öne çıkan başlıkları ve son dakika haberlerini bulabileceğiniz bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By sihirbaz

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Temmuz 2022, 21:57   #1
Çevrimiçi
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Avrupa'da can kayıpları bini aştı, öldüren sıcak hava dalgası Türkiye'ye geliyor

Avrupa'da can kayıpları bini aştı, öldüren sıcak hava dalgası Türkiye'ye geliyor

Avrupa'yı bir süredir etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası sürüyor. İngiltere'de ilk defa yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarm verildi ve ulusal acil durum ilan edildi. Fransa'da, 15 bölgede kırmızı, 51 bölgede ise turuncu alarma geçildi. Belçika ve Almanya'da da rekor sıcaklıklar bekleniyor. Avrupa'da şimdiye kadar açıklanan ölü sayısı 1000'i aştı. Uzmanlar, öldüren sıcak hava dalgasının Türkiye'ye yaklaştığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Avrupa, kavurucu sıcak hava dalgasının etkisinde. İngiltere'de, ülke tarihinde ilk defa yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarm verildi. Ulusal acil durum ilan edildi. Acil durum nedeniyle, bazı bölgelerde okulların erken kapatılabileceği, hastane randevularının iptal edilebileceği belirtiliyor.



Meteroroloji yetkilileri ülkede sıcaklıkların bugün ve yarın rekor düzeye çıkmasının beklendiğini duyurdu. Aşırı sıcak hava uyarıları başkent Londra ile kuzeydeki Manchester ve York kentlerini kapsıyor.

15 BÖLGEDE KIRMIZI ALARMA GEÇİLDİ

Fransa'da da bugünden itibaren rekor sıcaklıklar bekleniyor. Güneybatı bölgelerinde hava sıcaklığının 40 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor. Ülkede 15 bölgede kırmızı, 51 bölgede turuncu alarm verildi. Belçika'da ise aşırı hava sıcaklıkları nedeniyle turuncu alarma geçildi. Hava sıcaklıklarının yarın 40 dereceye ulaşması bekleniyor, ülkede çöl sıcaklarının yaşanacağı bildirildi.

UZMANLARDAN UYARI ÜSTÜNE UYARI

İtfaiye ve sağlık ekipleri hazır hale getirildi. Halka zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarı yapıldı. Avrupa kıtasını etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası, yarın Almanya'ya ulaşacak. Ülkenin güneyinde ve batısında derecelerin 41'i göstermesi bekleniyor. Uzmanlar can kayıpları konusunda uyarıyor.



CAN KAYBI BİNİ GEÇTİ


BBC'de yer alan bilgilere göre İspanya ve Portekiz'deki toplam can kaybı sayısı binin üzerinde. İtalya, İngiltere Fransa, Belçika ve Hollanda aşırı sıcaklara bağlı can kayıplarını açıklamadı. Aşırı sıcaklar, İspanya ve Portekiz'de de can kayıplarına yol açtı. İspanya'daki Carlos III Sağlık Enstitüsü'nün 16 Temmuz verilerine göre, 237 kişi aşırı sıcaklar sebebiyle hayatını kaybetti. İspanyol EFE ajansı da İspanya ve Portekiz'de aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısının 300'ü geçtiğini bildirdi.

İTALYA DA KAVRULUYOR

İspanya ve Portekiz, yangınlarla mücadele ederken, bir diğer güney Avrupa ülkesi İtalya'da da sıcak hava alarm boyutuna ulaştı. Ülkede hafta sonundan gelecek hafta ortasına kadar etkili olacak aşırı sıcaklar sebebiyle aralarında başkent Roma, Milano ve Floransa'nın da olduğu 10 kentte turuncu alarm verildi. Hafta sonu bazı noktalarda 35-36 derecelerde seyredecek hava sıcaklığının hafta ortasında 40 ila 42 dereceleri bulacağı belirtildi. İtalya'da bu yıl etkisini erken gösteren aşırı sıcaklar sebebiyle ülkenin en büyük nehri Po'nun su seviyesi yer yer yüzde 10'lara kadar geriledi. İtalya'da sıcaklıklar dolayısıyla yangın çıkma riskinin de yüksek olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'YE YAKLAŞIYOR

Öte yandan Avrupa ülkelerini etkileyen sıcak hava dalgası Türkiye'ye yaklaşıyor. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, kaleme aldığı yazıda, "Türkiye'de bu hafta gündemimiz sıcak hava dalgası olabilir. Avrupa'da etkili olurken onu yakından takip ettiğimiz sadece İspanya'da 360 insanın yaşamına mal olan sıcak hava dalgası bize yaklaşıyor. Bu hafta perşembe gününden itibaren son zamanların en sıcak, en güneş altından uzaklaşmamız gereken dönemine giriyoruz" ifadelerini kullandı



“ Siz çoksunuz,biz Türk..."


Bilge Kağan

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Alt 18 Temmuz 2022, 21:57   #2
Çevrimiçi
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Avrupa'da can kayıpları bini aştı, öldüren sıcak hava dalgası Türkiye'ye geliy

Adana 70 derece olur desenize.


“ Siz çoksunuz,biz Türk..."


Bilge Kağan

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Alt 18 Temmuz 2022, 21:58   #3
Çevrimdışı
Unutmak mı kolay, affetmek mi kolay?
sihirbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Avrupa'da can kayıpları bini aştı, öldüren sıcak hava dalgası Türkiye'ye geliy

Alıntı:
Jön TüRk kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Adana 70 derece olur desenize.
İstanbul 45 dereceyi görür
Jön TüRk bunu beğendi.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
avrupada, aştı, bini, dalgası, geliyor, hava, kayıpları, sıcak, türkiyeye, öldüren


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 15:30.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.