Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > ForumAdasi.Com > Forum Duyuruları

Forum Duyuruları ForumAdası yönetimince yapılan duyuruların, forum kurallarının ve yeniliklerin kullanıcılarca takip edileceği alandır.


ForumAdası Konu Açma Kuralları

ForumAdası yönetimince yapılan duyuruların, forum kurallarının ve yeniliklerin kullanıcılarca takip edileceği alandır.


Kullanıcı Etiket Listesi
Agatha, Allecra, Antheia., Asi Ruh, Astrea, Aykut, baboli, Bahtiyar, bliss, Bookworm, Bozturk, Brokoli, Candres, Candy, CaNeRR, Carson, Charismax, Cheerful, Chen, Cry, CtrL, DeepSilence, Delinin1i, Destinys., Dizzy

Like Tree14Beğeniler
  • 14 Post By Zeze

Yeni Konu Kilitli Konu
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Eylül 2023, 13:39   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Yeni ForumAdası Konu Açma Kuralları

ForumAdası Konu Açma Kuralları

Öncelikle şunu belirteyim. Bu konuda okuyacağınız hususların çoğu zaten fiili olarak uygulamadaydı ama kurallaştırılmamıştı.
Hatalı, özensiz ve dikkatsizce açılan bir çok konuyu ben tek tek düzenleyip konu sahibini uyarıyordum. Bunu yaptığım için, burada özgürlük yok mu diye veya kendisini baskı altında hissedip küsüp forumdan gidenler oldu.
Öncelikle o arkadaşların canı sağolsun kendileri bilir. Dün bile bu tarz bir durum oldu.

Her şeyden önce şunu bilmemiz gerekli.
Günümüzde forumadası dahil ortalama 10-15 tane aktif genel forum var. Bunların da 4-5 tanesi sürekli hareket halinde olan forumlar. Geri kalanlarda bazen aktiflik olup bazen olmuyor. Hemen hemen de çoğu kişi birbirini tanıyor.
Eğer burada yazdıklarıma forumda dikkat etmezsek arkadaşlar, forumadasının diğer forumlardan herhangi bir farkı ve ayrıcalığı kalmaz.
Hem içerik kalitesi olarak, hemde bu arama motorlarındaki sıralamamıza da yansıyor bunu @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!], [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] adlı konuda açıklamıştı.

Biz zaten kalıp olarak birbirinin aynısı olan 5-10 forumdan bir tanesi olmak istemiyoruz. ForumAdası olarak bir kalitemiz ve farkımız olsun düşüncesindeyiz.
Bunu simetri takıntısı, düzen hastalığı yada aşırıcılık olarak görebilirsiniz. Biz kimseye zorla burada konu açın demiyoruz, ama konu açacaksanız bundan sonra buradaki kurallara uygun açmalısınız.

Başka forumlarda hiç karışılmadığı için ya düzensizce sürüp bu devran böyle gider denilir veya kuralcı olunan yerlerde konuları çöpe alırlar yada silip geçerler. Oysa biz özensiz açılan konuları bile tek tek kendimiz düzenleyip, güzellikle bilgilendirme yapıyoruz. Yani sizlere ve hatalıda olsa konularınıza değer gösteriyoruz.
Buna da tavır koymak yerine neden bunu istediğimizin öncelikle anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

Unutmayalım ki; ForumAdası bir eğlence forumu olduğu kadar bilgi paylaşım platformudur. Burada açılacak olan konuların kalitesi önemlidir, mesaj görünümünde şu üyenin şu kadar mesajı yada konu sayısı olmuş önemli değildir.

FORUMADASI KONU AÇMA KURALLARI:
  1. Kopyala yapıştır şeklinde konu açılmasını ne yazık ki engelleyemeyiz ama aldığınız kaynaktaki gibi olduğu gibi konuyu eklemek yerine, öncelikle kontrol edin. Konu içindeki içerik ve başlıklar birbirinden ayırt edilebilir olacak şekilde, başlıkları renklendirme veya kalınlaştırma yaparak (içerikten koyu yaparak) konuyu açın. İçerisinde link bulunan, konu resimlerinde başka site adresi yazılı konular varsa, o konu resmini konuyla ilgili arama motorunda arama yapıp konuyla ilgili başka bir resimle değiştirdikten sonra ekleyip konuyu öyle açın.
  2. Açılan konuların altına kaynak linki eklenmesi yasaktır. Telif hakkı belirtimi açısından aldığınız yerin adını belirtebilirsiniz. Örnek; "Kaynak: X Dergisi" gibi.
  3. Ciddi telif problemleri ve hukuksal sorun teşkil ettiği için, her türlü karikatür paylaşımları yasaktır.
  4. Bir forumun veya sitenin olduğu gibi bir kategorisini çekip seri halde 100-200 konuyu forumadasına taşımak yasaktır. Bu hem karşı sitenin emeğine saygısızlık olur, hem de bunun forumadasına hiç bir faydası olmaz.
  5. Kural değil, tavsiye; 100 kopyala yapıştır konu açacağınıza 50 düzenli ve başlığını kendinizin düzelttiği yeniden yazılmış konu yada 10 tamamen özgün konu açın.
  6. ForumAdası Sözlük bölümü interaktif sözlükler gibi bir şeyin veya tanımın yapılabileceği konular içindir. Bir soru soruyorsanız bunu ForumAdası Cafe bölümüne konu olarak açabilirsiniz.
  7. Aynı şekilde bir başka forumun soru bölümünü yada sözlük bölümünü olduğu gibi getirip forumadasına taşımayalım. Bu konuda da rahatsızlık oluyor örnek mesaj;
    Alıntı:
    Fati kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
    Bu konu neden kopya otokopi gibi buraya açıldı zamanlama değişik oldu ama .. Az önce bir yerde tüm soruları cevapladım.. Aynı sorular burada önüme çıktı.. Haydaaa
  8. Konu açarken benzer açılmış bir konu var mı diye kontrol edin. Eğer varsa, yeni konu açmak yerine aynı konu üzerinden devam edin.
Kurallar zaman içerisinde değiştirilebilir ve güncellenebilir.
Okuduğunuz ve dikkate aldığınız için teşekkür ederiz.

ForumAdası Yönetimi


Jön TüRk, Regex, Cry ve 11 kişi daha bunu beğendi.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
 
Yeni Konu Kilitli Konu

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açma, forumadası, konu, kuralları


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 18:14.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.