Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Eğitim - Öğretim > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel gelişim makaleleri, başarılı kişilerin yaşamlarından enstanteneler ve motive edici paylaşımlar bu bölümde.


Zor İnsanlarla Baş Etmek

Kişisel gelişim makaleleri, başarılı kişilerin yaşamlarından enstanteneler ve motive edici paylaşımlar bu bölümde.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Eylül 2022, 23:02   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Postbit bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Zor İnsanlarla Baş Etmek

Zor İnsanlarla Baş Etmek



Zor İnsanlarla Baş Etmek

Bir insana tıpkı olduğu gibi davranın, olduğu gibi kalacaktır.
Bir insana olabileceği ve olması gerektiği gibi davranın, olabileceği ve olması gerektiği gibi olacaktır. Goethe

Evet, yol boyunca bazı zor insanlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Her zaman sizi yolunuzdan uzaklaştırmaya çalıştıkları görülür.
Kastettiğim insanları bilir misiniz? Dengenizi bozan ve belki de sizi sağlıksız bir kişi olmanın eşiğine getiren insanlar.

Açıklamama izin verin...
Sevda isimli bir kızla ev arkadaşı olmuştum. Ben zamanında kirayı ödemekten sorumluydum ve o da kirasını benim hesabıma yatırmakla yükümlüydü. Birlikte yaşadığımız altı ay boyunca bunu hiçbir zaman zamanında yapmadı. Her ikimiz de ev için yiyecek alıyorduk fakat o şaşmaz biçimde bütün birayı içiyor ve yenisini almıyordu. O dönemde iş gezilerine çıkıyordum ve bir hafta sonra eve döndüğümde evde yiyecek ve içeceğin olmadığını görüyordum. Bu konularla ilgili konuştuğumda, hemen tepki gösteriyor onu yönetmeye çalıştığımı ve kendisini evinde gibi hissetmesine izin vermediğimi belirtiyordu.

Olacak şey mi?
Bu zor bir işti. Eğer ona sert davransaydım tam olarak bana yaptığımı söylediğini yapmış olacaktım ve hemen kurban konumuna girecekti. Eğer yaptığı bütün şeyleri görmezlikten gelsem ben kullanıldığımı hissedecektim ve bu durumdan dolayı giderek daha fazla hüsrana uğrayacaktım.
Tıpkı bunun gibi bir sürü insanla karşılaşabiliriz. Onlar kendi dünya görüşlerine sizi de çekmekte çok ustadırlar ve bir kez sizi istedikleri yere taşıdıklarında uzaklaşmak çok zordur. Anahtar unsur, belirli bir biçimde tepki vermeniz istendiğini anlamaktır. Unutmayın, gerçek güç herhangi bir durumda kendi tepkinizi belirleyebilmektir. Tepki verir vermez, kontrolünüzü kaybedersiniz.

Zor insanlar sizin desteğinize ihtiyaç bir dünya görüşüne sahiptirler. Sizin için tuzaklar kurarlar ve bunlara düşmenizi isterler. Böylece kontrolü ele alırlar ve davranışları bağışlanır.
Genelde zor insanlar kötü niyetli değillerdir. Hayatlarını, yaşam biçimleri için bağışlanacakları biçimde kurmuşlardır, çünkü dünya adaletsizdir ve onlar da kurbandır. Sonuçta zihinlerinde karmaşa hâkimdir ve bu da onları yaşamda gerçekten istediklerini yapmaktan alıkoyar. Sorun ise, dünya görüşlerini destekleyecek sürekli bir kanıt akışına ihtiyaç duydukları için bu durumları yaratırlar. Ve işte siz ve ben buradayız.

Gareth'e geri dönelim. Çok geçmeden eve geldi ve evi tıpkı bir otel gibi kullanmaya başladı. İstediği gibi girip çıkıyordu, genelde sadece buzdolabında ne yiyecek varsa onu yemek için duruyordu.

Sevda'ya geri dönelim. Yine bir gün eve geldi ve evi tıpkı bir otel gibi kullanmaya başladı. İstediği gibi girip çıkıyordu, genelde sadece buzdolabında ne yiyecek varsa onu yemek için duruyordu. Birkaç hafta sonra canıma yetti ve ona kendisine yaşayacağı başka bir yer bulmasını söyledim. Peki, tepkisini tahmin ettiniz mi? Evet doğru! Nasıl bir baş belası olduğuma ve ne kadar haksızlık yaptığıma dair söylendi durdu. Evde kaldığı için ne kadar şanslı olduğunu bir saniye bile düşünmedi. Kendi dünya görüşüne göre kendisi bir kurbandı ve dünya adaletsizdi, dolayısıyla kendisi sadece buna uygun hareket ediyordu. Dostlarına gidip kendisine nasıl kötü davranıldığını anlattı. İşte, onların sempatisini uyandırdı. " Zavallı, nasıl biri sana bu denli korkunç davranabilir?.."

Bu dünya görüşü Sevda'nın kendi kendine şu tarz şeyler söylemesine izin verir: "Eğer dünya bu kadar adaletsiz olmasaydı yapmayı istediğim her şeyi yapabilirdim." Bu karmaşa Sevda'yı yaşamda herhangi bir şeye teşebbüs etmekten kurtarır.

Bu tür insanlarla nasıl baş etmeli?
Zor insanlarla nezaket ve hakikatle yüzlesin. Yaşamda her zaman başkalarının gözünde iyi insan olamayacağınızı kabul edin. Zor kararlar alabilmelisiniz ve bunu ancak neye inandığınızı bildiğinizde ve bunu sürdürmek için kendinize güvendiğinizde yapabilirsiniz.
Oyunu oynamayı reddedin, manipüle edilmeyi reddedin, kontrolü bırakmayı ve tepkisel olmayı reddedin, inançlarınızın cesaretine sahip olun ve yolunuza devam edin. Eğer siz oyunu oynamayı ve bir baş belası olmayı reddederseniz, dikkatlerini kendilerine döndürmek zorunda kalacaklardır ve bu da onların istediği en son şeydir.

Eğer orada durup tepki göstermemek için irade gücüne sahipseniz, hızla bu insanlar sizden uzaklaşacaklardır ve oyunlarını oynayacakları bir başka kişi bulacaklardır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
baş, etmek, İnsanlarla, zor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 06:59.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.