Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Webmaster ve Teknoloji > Sosyal Ağlar

Sosyal Ağlar Günümüzde popüler olan sosyal medya platformları ile ilgili son haberlerin, paylaşımların yer aldığı bölüm.


Elon Musk, bu sefer de "w" harfini kaldırdı; Twitter'ın ismini "Titter" yaptı

Günümüzde popüler olan sosyal medya platformları ile ilgili son haberlerin, paylaşımların yer aldığı bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 04:53   #1
Çevrimdışı
Forumdan Uzaklaştırıldı
Avatarsız Forum Üyesi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Elon Musk, bu sefer de "w" harfini kaldırdı; Twitter'ın ismini "Titter" yaptı

Elon Musk, bu sefer de "w" harfini kaldırdı; Twitter'ın ismini "Titter" yaptı

Elon Musk, bu sefer de "w" harfini kaldırdı; Twitter'ın ismini "Titter" yaptı
Geçtiğimiz günlerde Twitter logosunu Dogecoin logosu ile değiştiren Elon Musk, şimdi de Twitter'ın "w" harfini ortadan kaldırdı, sosyal ağın adını "Titter" yaptı.


Adını Harry Bölz olarak değiştiren Twitter CEO'su Elon Musk, birkaç gün önce Twitter binasında asılı olan tabeladaki "w" harfini beyaz bir muşamba ile örtmekten sorumlu olduğunu doğruladı ve “Titter” karmaşasını da başlatmış oldu.

Musk’ı bir süredir takip edenler, dünyanın en zengin insanlarından biri olan teknoloji milyarderinin küçük bir çocuğun mizahına sahip olduğunun farkındadır. En sevdiği şakaların “tits” (memeler) kelimesini içerdiği göz önüne alındığında, San Francisco'daki Twitter genel merkezi tabelasındaki “w” harfini beyaz bir muşambayla kaplanmış fotoğraflarının internette yayılması şaşırtıcı olmadı. Musk, fotoğraflar yayılmaya başladığı sırada kayıp harfin sorumluluğunu üstlenmemiş olsa da, bunun üzerinde bir etkiye sahip olduğu belliydi.

Yeni “Titter” tabelası, Musk hayranlarından övgüler alırken, Twitter'ın bina sahibini pek eğlendirmedi. Musk'ın söylediğine göre, Twitter'ın bina sahibi, yasal olarak şirketin tabelasında “Twitter” adını tutması gerektiğini söyledi. Milyarderin çözümü ise “w” harfini arka plan rengiyle boyamak oldu. Musk, Pazar gecesi gönderdiği tweet’te “Sorun çözüldü!” duyurusunu yaptı.




Musk'ın bu konuda Twitter'da yaptığı diğer şakalar arasında, “Texas Institute of Technology & Science” (kısaltması “TITS”) adında yeni bir üniversite kurmak yer alıyor.

Musk, 29 Ekim 2021'de yeni okuluna atıfta bulunarak "Epik bir ürün olacak" dedi. Musk'ın birçok fikri gibi bu okul asla kurulmadı.

Ayrıca geçtiğimiz yıl Musk, Twitter'ın adını "Titter" olarak değiştirip değiştirmemesi konusunda takipçileri arasında bir anket de düzenlemişti.

Yine de Twitter'ı "Titter" olarak yeniden adlandırmak ve ev sahibinin isteklerine karşı çıkmak şu anda pek de iyi bir plan gibi görünmüyor. Ocak ayında, ev sahibi SRI Nine Market Square LLC, San Francisco'daki genel merkezi ve diğer zararlar için Twitter'a 6,7 milyon dolarlık ödenmemiş kira davası açtı. Aynı ay Twitter, Birleşik Krallık'ta Kral III. Charles'ın mülklerini yöneten Crown Estate tarafından Londra ofislerine kira ödemediği için dava edildi.

Musk, geçtiğimiz Ekim ayında 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını tamamladığından beri, şirket faturalarını ödememesi ve sözleşmelerinin maliyetlerini düşürmek için pazarlık yapmasıyla tanınır hale geldi. “Yeni” Twitter'ın yakın tarihinin bir noktasında, Musk tüm bina görevlerini işten çıkardıktan sonra çalışanlar şirketin üst düzey ofislerine kendi tuvalet kağıtlarını getirmek zorunda kaldılar.

Tüm bu olaylar, eski Twitter'a aşina olanları şok ederken, ne yazık ki büyük bir şaka olarak bilinmeye başlayan “yeni” Titter için pek şaşırtıcı gözükmüyor…

  Alıntı
Alt 11 Nisan 2023, 08:13   #2
Çevrimdışı
Avatarsız Forum Üyesi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Elon Musk, bu sefer de "w" harfini kaldırdı; Twitter'ın ismini "Titter" yaptı

Çok radikal gerekli bir hamleydi 'w' çok işlevsel değildi
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
elon, harfini, ismini, kaldırdı, musk, sefer, titter, twitterın, yaptı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 16:32.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.