Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Dinler ve Kültürleri > İslamiyet

İslamiyet İslamiyet ve Müslümanlık hakkındaki paylaşımların yapıldığı bölüm.


Sizler allah’in istediği, böyle bir imani, yaşayabiliyor musunuz?

İslamiyet ve Müslümanlık hakkındaki paylaşımların yapıldığı bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Aralık 2023, 11:14   #1
Çevrimiçi
halukgta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Sizler allah’in istediği, böyle bir imani, yaşayabiliyor musunuz?

Sizler allah’in istediği, böyle bir imani, yaşayabiliyor musunuz?

Sizce biz Müslümanlar, Allah’ın bizlerden istediği iman üzerine mi İslam’ı yaşıyoruz? Bu soruma siz nasıl cevap verirsiniz bir Müslüman olarak? Tabi bu sorumun cevabını herkes kendisine mutlaka vermelidir. İsterseniz gelin yaşadığımız İslam ile Allah’ın indirdiği İslam’ı kısaca sorgulayalım, bakalım bizler Allah’ın istediği doğru yolda mıyız, yoksa BİZLERİ ALLAH İLE ALDATANLARIN TUZAĞINA MI DÜŞMÜŞÜZ, on u anlamaya çalışalım.

Allah birçok ayetinde, güvenilecek ve ardı sıra gidilecek VELİNİZ yalnız benim. Sakın kendinize benim yanımda VELİLER edinmeyin diye uyardığı halde, bizler Allah’ın bu uyarısına karşı; Dinin sahibi Allah’tır, O ne emrettiyse onu yerine getirmek görevimizdir diyerek, bizler yalnız Allah’a onun kitabına güvenerek, YALNIZ ALLAH’I VELİ EDİNİYOR ve İslam’ı yaşıyorsak, demek ki Allah’ın doğru yolundan gidiyoruz demektir.

Allah sakın emin olmadığınız bilgilerin ardına düşmeyin, Kur’an’ın sınırlarını aşmayın, YALNIZ ALLAH’IN İPİ KUR’AN’A SARILIN, ÇÜNKÜ SİZLERİ KUR’AN’DAN SORUMLU TUTUYORUM. BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK diye uyardığı halde, atalarımızın dini inançlarını Kur’an’da göremediğimizde, BAKIN KUR’AN’DA ŞUNLAR YA DA BUNLAR YOK. KUR’AN DETATLI DEĞİLDİR, YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ. RESULÜN RİVAYET HADİSLERİ VE MEZHEPLERİN FIKIH İNANCI OLMASAYDI İSLAM’I YAŞAYAMAZDIK, KUR’AN KAPALI KALIRDI DEMİYORSAK, bizler Allah’ın doğru yolunda, emin adımlarla inancımızı yaşıyoruz demektir.

Allah ŞEFAAT TÜMDEN BANA AİTİR, HİÇ BİR ŞEFAATİN OLMADIĞI O GÜNDEN SAKININ DİYE UYARDIĞI HALDE, BİZLER RESULLER, DİN ÂLİMLERİ VELİ KİŞİLERDE ŞEFAATÇİDİR DEMİYORSAK, bizler Allah’ın ipine sarılan, onun doğru yolunda giden kulları arasındayız demektir.

Allah görev verdiği Resulünün Kur’an’da yetki ve sorumluluğunu bizlere açıklarken, Ankebut 18. Ayetinde, “RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” Rad suresi 40. Ayetinde, “SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR.” Diye bizlere tebliğ ettiği halde, eğer bizler bu ikazları göz ardı edip, atalarının batıl inançlarını yaşayabilmek için, NE YANİ ALLAH RESULÜNÜ, POSTACI DİYE Mİ GÖNDERDİ, Onunda Kur’an’ın misli kadar dinde hükümler koyma yetkisi vardır demiyorsak, bizler Allah’ın doğru yolunda, emin adımlarla ilerliyoruz demektir.

Allah Bakara suresi 5. Ayetinde, gerçek iman edenleri bizlere tarif ederken, Onlar “RABLERİNDEN GELEN BİR HİDAYET ÜZEREDİRLER ve KURTULUŞA ERENLER DE ANCAK ONLARDIR.” Diye uyardığı halde, hala doğruluğundan emin olamayacağımız rivayetleri de hak olan Allah’ın vahyi ile karıştırmıyor ve onları dinin sınırları içine almıyorsak, bizler Allah’ın yolunda yürüyoruz demektir.

Allah birçok ayetinde tekrar ettiği gibi, Kamer suresi 17. Ayetinde, “ANDOLSUN BİZ, KUR’AN’I DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALMAK İÇİN KOLAYLAŞTIRDIK. VAR MI DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALAN?” Diye uyardığını ciddiye alıp, Kur’an kolayda ne kadar kolay, Kur’an’ı herkes anlayamaz, âlim olanlar ancak anlar diyenlere uymuyor da, Kur’an’ı anladığımız dilden okuyup, Allah’ın emrettiği gibi düşünerek anlamaya çalışıyorsak, biz Allah’ın yolundan giden, onun sevgili kulları arasındayız demektir.

Allah Kur’an’da bizleri uyarıp, sakın çoğunluğa uymayın, onlar sizi Allah’ın yolundan saptırır, benim korumam altındaki yalnız Kur’an’a sarılın dediği halde, BEN ÇOĞUNLUĞA UYARIM, SİZ AZINLIĞA UYACAK HALİM YOKYA DİYENLERDEN DEĞİLSEN. Bakara suresi 170. Ayette yapılan uyarıda olduğu gibi; “ONLARA, “ALLAH’IN İNDİRDİĞİNE UYUNUZ” DENDİĞİNDE, “HAYIR, BİZ ATALARIMIZI ÜZERİNDE BULDUĞUMUZ ŞEYEDE UYARIZ” demiyorsan, sen Allah’ın doğru yolunda giden, Allah’ın azınlık halis kulları arasındasın demektir.

Allah Enam suresi 155. Ayetinde uyardığı gibi, “BU KUR’AN, BİZİM İNDİRDİĞİMİZ MÜBAREK BİR KİTAPTIR. BUNA UYUN VE ALLAH’TAN KORKUN Kİ SİZE MERHAMET EDİLSİN” dediği halde, Allah’ın eşi benzeri olmayan mübarek kitabının yanına rivayetleri, sanı bilgileri mezheplerin batıl inançlarını da ilave edip ALLAH’A ŞİRK KOŞMUYORSAN, Allah’ın dinini batıl ve hurafe bilgilerle yaşamıyorsan, sen mahşer günü yüzleri gülen, Allah’ın sevgili kulları arasında olursun.

Allah Kur’an’da Enfal suresi 64. Ayetinde, Nebiye/Resulüne seslenerek, “EY NEBİ! ALLAH, SANA DA SANA UYAN MÜMİNLERE DE YETER” dediği uyarıyı hayatına geçiriyor ve Yusuf suresi 106. Ayetinde uyardığı gibi, “ONLARIN ÇOĞU ALLAH’A ANCAK, ORTAK KOŞARAK İNANIRLAR” hükmünü dikkate alıp, Allah’ın tek elinde olan bir yetkisini Resulü dahil hiç bir beşere vermeden inancını yaşıyorsan, SEN ALLAH’A ŞİRK KOŞAMADAN İMANINI YAŞAYAN, ALLAH’IN SEVGİLİ KULLARI ARASINDASIN DEMEKTİR.

NE MUTLU BÖYLE BİR İMAN ÜZERİNDE OLANA. ALLAH CÜMLEMİZE BÖYLE BİR İMAN NASİP ETSİN İNŞALLAH.

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK



Konu Zeze tarafından (27 Aralık 2023 Saat 11:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: Linkler kaldırıldı.
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
allah’in, bir, böyle, imani, istediği, musunuz, sizler, yaşayabiliyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 22:29.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.