ForumAdasi.Com

ForumAdasi.Com (https://www.forumadasi.com/)
-   Özel Diyet Listeleri (https://www.forumadasi.com/ozel-diyet-listeleri/)
-   -   Hurma ve Yoğurt Diyeti Nedir? (https://www.forumadasi.com/ozel-diyet-listeleri/2733-hurma-ve-yogurt-diyeti-nedir.html)

Zeze 28 Temmuz 2022 17:35

Hurma ve Yoğurt Diyeti Nedir?
 
Hurma ve Yoğurt Diyeti Nedir?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Hurma ve yoğurt diyeti, hızlı kilo vermek için hurma ve yoğurttan başka hiçbir şey yememeyi gerektiren bir diyettir. Diyete başlamadan önce yararlarını ve risklerini belirlemek için doktora danışmanız gerekir. Tıbbi bir durumunuz varsa, bu diyetten kaçınmalısınız.

Hurma ve yoğurt çeşitli vitaminler, mineraller ve diğer besinleri içerirken, bu iki besin dengeli bir beslenme sağlamayacaktır. Hurma, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilecek yüksek lifli bir besindir ve yoğurt iyi bir kalsiyum, protein ve probiyotik kaynağıdır.

Geçici bir diyet düşünürken aşağıdakileri göz önünde bulundurun: Diyet güvenliği, iyi beslenmeyi, zevk almayı ve pratikliği teşvik ediyor mu? Sorunun herhangi bir kısmına “hayır” cevabını verirseniz, uzun vadede diyete katılmaktan kaçınmalısınız. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne göre kilo vermenin en etkili yolu, tükettiğiniz kalori ve yağ miktarını azaltmak ve düzenli egzersiz yapmaktır.

Hurma
Colorado Eyalet Üniversitesi’ne göre her 5 hurma 3,3 g lif içeren yüksek lifli bir besindir. Lif, bitki bazlı gıdalarda bulunan, dışkıya hacim eklenmesine yardımcı olan ve kolon boyunca daha hızlı hareket ettiren sindirilemeyen karbonhidrattır. Çözünür lif denilen bazı lifler midede şişerek sizi daha uzun süre tok hissettirir. Lif, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olsa da, gaz, şişkinlik, kramp ve ishal gibi istenmeyen sindirim yan etkilerine neden olabilir. Meyve ayrıca şeker, tuz, mineral, protein ve C, B-1, B-2 ve A vitaminleri bakımından zengindir.

Yoğurt
Yoğurt genellikle kilo kaybı ve sindirim sağlığı için iyi olsa da, bazı yoğurtlar ishali daha da kötüleştirebilir veya kilo alımını teşvik edebilir. Diyet yaparken az yağlı sütle yapılan ve şeker eklenmemiş bir yoğurt kullanın. Yoğurt, ürünün canlı ve aktif kültürler içermelidir. Probiyotik olarak da adlandırılan bu kültürler, sindirim sağlığını geliştirmeye ve bazı gastrointestinal enfeksiyonları azaltmaya yardımcı olabilir.

Düşünceler
Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, sağlıklı kilo kaybının haftada 400-600 gram olması gerektiğini belirtiyor. Haftalık olarak daha fazla kilo vermek, hurma ve yoğurt diyetini bıraktığınızda yeniden kilo alma ihmalini artırabilir.


Saat: 01:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.